'Een buitengewone speler die ik voor niemand zou ruilen, ook niet voor Pogba'

'Een buitengewone speler die ik voor niemand zou ruilen, ook niet voor Pogba'

13-03-2017 18:15

RB Leipzig wil voorkomen het volgende 'slachtoffer' van Bayern München te worden. De promovendus is dit seizoen de belangrijkste uitdager van de Rekordmeister, dat zijn oog heeft laten vallen op een dragende kracht van Leipzig.

Bayern kocht de voorbije jaren al diverse spelers weg bij Borussia Dortmund en zou nu ook op Leipzig-middenvelder Naby Keïta azen. Technisch directeur Ralf Rangnick van de nummer twee van de Bundesliga wil daar echter niets van weten. "Ik weet niets van de interesse van Bayern. Hij heeft geen clausule in zijn contract en heeft nog een flink aantal jaar te gaan."

De verbintenis van de 22-jarige Guineeër, die afgelopen zomer overkwam van zusterclub Red Bull Salzburg, loopt tot medio 2020. "Naby is een buitengewone speler, die bij elk Europees topteam uit de voeten kan", aldus Rangnick. "Als we ons kwalificeren voor Europees voetbal, is er geen reden te verzinnen waarom Naby volgend seizoen niet bij ons zou spelen."

"Ik weet niet of hij over drie of vier jaar nog bij ons speelt, dat weet niemand, we hebben geen glazen bol. Maar ik denk dat het erg waarschijnlijk is dat hij hier blijft", aldus de veelgeprezen bestuurder. "Wat onze speelstijl betreft zou ik hem voor niemand willen ruilen, ook niet voor Paul Pogba."

Lees ook: Barcelona en Liverpool willen Leipzig-uitblinker