Belgische ploegen, die Europa in willen, moeten wachten op Trump

Belgische ploegen, die Europa in willen, moeten wachten op Trump

23-03-2017 23:05
2

Sinds maandag kennen we de kalender van de Play-Offs. De volgorde van de wedstrijden is bekend, maar nog niet alle data en exacte uren. 

De kalenders voor Play-Off 1, Play-Off 2A en Play-Off 2B kwamen niet heel eevoudig tot stand. "Moeilijkheden? Natuurlijk zijn er wensen van de overheden, is er de wielerkalender (zodat we de eerste vier speeldagen op zondag niet om 14u30 kunnen spelen, probeer je een sportief evenwicht te bewaren, en zijn er de wensen van de rechtenhouders", aldus kalendermanager Nils Van Branteghem tegenover Het Nieuwsblad.

En dat is er ook nog het bezoek van Donald Trump aan ons land. "Problemen? Natuurlijk zijn er ditmaal drie ploegen die Europees nog actief zijn, en mogelijk passen we die data later nog aan. Donald Trump komt naar België, op de dag van de finale van Play-Off 2. Hij zorgt ervoor dat alle Belgische politiediensten opgetrommeld worden. Het wordt afwachten of die wedstrijd afgewerkt kan worden. Er zal nog veel overleg nodig zijn."

Update 23/03 om 23.05 uur: Trump zorgt inderdaad voor problemen. Volgens Het Nieuwsblad meent de Pro League dat de finale van Play-Off 2 moet worden uitgesteld naar het weekend van 27 en 28 mei. De barragematch voor Europees voetbal (nu gepland op 28 mei) verhuizen waarschijnlijk naar een datum tussen 31 mei en 2 juni.