30e wedstrijd van het seizoen ondanks nederlaag tóch positief voor Matthys

30e wedstrijd van het seizoen ondanks nederlaag tóch positief voor Matthys

13-03-2017 14:00

Tim Matthys heeft er enkele bewogen weken opzitten. Tegen RSC Anderlecht schoot hij KV Mechelen met een raket naar de overwinning, maar op AA Gent volgde een ontgoocheling: de Antwerpenaren missen Play-Off 1 op een haar na. Toch kan Matthys nog een beetje tevreden zijn over die partij.

Het duel in de Ghelamco Arena was namelijk de 30e wedstrijd dit seizoen van de 33-jarige flankmiddenvelder. Daar staat een mooie beloning tegenover, weet Frank Dekeyser van Het Laatste Nieuws. In zijn contract was immers een optie opgenomen dat de verbintenis automatisch verlengd zou worden als Matthys de kaap van de 30 wedstrijden wist te ronden.

Dat is zondagmiddag dus gebeurd, zij het in mineur. Door de 3-0-nederlaag in de Arteveldestad strandt Malinwa op één puntje van de begeerde Play-Off-1-stek. Voor Matthys en co wordt het zo opnieuw een seizoenseinde in Play-Off 2. De ouderdomsdeken is momenteel aan zijn derde seizoen bezig in geel en rood, nadat hij eerder de kleuren van onder meer Zulte Waregem en wijlen RAEC Mons verdedigde.