Joos is woedend op twee eersteklassers: Echt een aanfluiting

Joos is woedend op twee eersteklassers: "Echt een aanfluiting"

13-03-2017 12:15
2

De laatste speeldag van de reguliere competitie was ongemeen spannend, Charleroi en Moeskroen waren twee van de grote winnaars. Charleroi haalt Play-Off 1, Moeskroen blijft onverwacht in 1A. Filip Joos stelt zich echter grote vragen bij hun tegenstanders.

Zo kwam Sporting Lokeren wel erg lusteloos voor de dag in de 0-0 tegen Charleroi. "Ik vraag me af: als je Lokeren bent en het is de laatste match voor je eigen publiek in de reguliere competitie, en je bent altijd boos dat je in Play-Off 2 zit. Waarom maak je van de laatste match dan ook een match van Play-Off 2? Ze creëerden geen enkele kans. Als je dan al niet meer vrijuit kan voetballen ... dat begrijp ik ook niet goed", zegt hij op Studio Brussel.

Nog erger was het in Kortrijk, waar hekkensluiter Moeskroen naar het behoud wandelde. "De manier waarop Kortrijk speelde tegen Moeskroen was nog erger dan Lokeren. Het was echt een aanfluiting. Ik insinueer niets, ik geloof niet dat ze omgekocht zijn. Maar als je jezelf niet kan opladen om nog echt te spelen en een eerlijke strijd te leveren, dan stel ik me als coach toch ook vragen. Voor de match waren er ronkende verklaringen over hun sportieve plicht doen. Ik heb weinig sportmannen gezien. Ik was ziedend over de prestatie van Kortrijk."