Buffel doet eerbetoon aan Stephanie: Moeite om het droog te houden

Buffel doet eerbetoon aan Stephanie: "Moeite om het droog te houden"

maandag 13 maart 2017 om 08:00

Thomas Buffel stond zondag nog eens aan de aftrap bij Racing Genk, de 36-jarige middenvelder werkte na een warrige fase meteen de 0-2 binnen. Daarna stak hij zijn vingers in de lucht, uiteraard als verwijzing naar zijn echtgenote.

Het is ondertussen al een dikke zes weken geleden dat Stephanie De Buysser overleed aan darmkanker. Voor Buffel was dit de eerste basisplaats na dat drama, het doelpunt was de kers op de taart.  "Ik stond voor het eerst opnieuw aan de aftrap. Als je dan onmiddellijk kan scoren, is dat een emotioneel moment. Ik had moeite om het droog te houden, nadat mijn ploegmaats me kwamen omhelzen", zo vertelt Buffel eerlijk in Het Belang Van Limburg.

Ondanks de ruime zege in Westerlo (0-4) is Genk toch veroordeeld tot Play-Off 2. Een teleurstelling, maar geen catastrofe. "In het verleden heb ik al eens Play-Off 2 gespeeld met Genk. We hadden toen een mooie poule met Standard. Als je ziet waar de ploeg nu staat, is dit extra jammer. De nieuwkomers passen perfect in het systeem. We hadden zeker onze plaats verdiend in Play-Off 1."

Plaats een reactie

BS90 +3261
maandag 13 maart 2017 om 08:02
Prachtige mens, chapeau voor wat hij doet
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Buffel doet eerbetoon aan Stephanie: "Moeite om het droog te houden"