Zeer controversieel idee: Dit is het moment voor één Antwerpse topclub

Zeer controversieel idee: "Dit is het moment voor één Antwerpse topclub"

13-03-2017 07:45
2

Antwerp heeft eindelijk terug de promotie afgedwongen, na dertien jaar zegt het vaarwel tegen de tweede afdeling. Volgens Marc Hendrikx het begin van iets nieuws ... maar met zijn idee maakt hij weinig vrienden.

Voor Hendrikx is dit een unieke opportuniteit voor Antwerp. "Het wordt tijd om dé grote stap voorwaarts te zetten. Je mag het verleden koesteren maar je moet de toekomst met ambitie tegemoet durven zien. Als het Antwerpse stadsbestuur opnieuw een hand uitsteekt en een stadion wil bouwen voor Antwerp en Beerschot, dan mogen de clubs die kans niet laten liggen. Ik ga nog verder en vind dit hét moment voor één Antwerpse topclub", zo vertelt hij aan Het Belang Van Limburg. 

Twee aartsrivalen die fusioneren, in het buitenland is het niet uitzonderlijk. "Er al zal er een halve generatie overheen gaan om iedereen op dezelfde lijn te krijgen. Maar creëer in een eerste fase een dubbel thuisvak, achter beide doelen, zoals dat in Griekenland nog gebeurt. Als de nieuwe megaclub sportief begint te boomen, dan komt op extra-sportief vlak ook alles op zijn pootjes terecht."