AA Gent mag plots weer dromen: Wat als wij winnen van Club Brugge?

AA Gent mag plots weer dromen: "Wat als wij winnen van Club Brugge?"

13-03-2017 07:00
1

AA Gent raakte zondagmiddag met de hakken over de sloot in Play-Off 1 na een zege tegen KV Mechelen. Nu het bij de eerste zes zit, opent zich echter een heel nieuwe wereld. In de nieuwe situatie is de landstitel helemaal niet veraf.

Door de halvering staat Gent maar zes punten achter op Anderlecht, op Club Brugge zelfs maar vijf. Dat opent heel wat perspectieven, volgens Brecht Dejaegere. "Beeld je nu eens in dat we op de eerste speeldag winnen van Club Brugge. Wel, dan is de kloof geen vijf punten meer, maar nog amper twee! In Play-Off 1 kan het heel snel gaan. Waarom zouden wij dan niet op de titel mikken?", stelt hij onomwonden in Het Laatste Nieuws. Voor de duidelijkheid: het is nog niet beslist welke wedstrijden er op de eerste speeldag worden gespeeld.

"De grootste druk is van onze schouders gevallen - Play-Off 1 was een must. Tegelijk is het vertrouwen groot na die 9 op 9. Nee, wacht, we kunnen misschien opnieuw zeggen dat we voor de derde plaats gaan". Dat laatste was twee jaar geleden hét recept om de druk weg te houden bij de ploeg.