Play-Off 1 herhaling van competitie? Anderlecht kampioen, voor Club en... Carolo's

Play-Off 1 herhaling van competitie? Anderlecht kampioen, voor Club en... Carolo's

12-03-2017 19:04

De deelnemers aan Play-Off 1 zijn bekend: RSC Anderlecht duikt de eindfase als koploper in, voor Club Brugge, Zulte Waregem, AA Gent, KV Oostende en Sporting Charleroi. Op basis van de resultaten uit de reguliere competitie mag Anderlecht zich opmaken voor een feestje.

Zoals inmiddels elke Belgische voetbalfan wel weet, worden de behaalde punten gedeeld door twee bij de start van Play-Off 1. Halve punten worden afgerond naar boven. Zo krijgt Anderlecht 31 punten op de teller, Club Brugge hijgt in de nek met 30. Zulte Waregem staat op 27, terwijl Gent, Oostende en Charleroi het moeten rooien met 25 punten.

Vanzelfsprekend hebben alle Play-Off 1-teams elkaar in de reguliere competitie reeds twee keer partij gegeven. Op basis van die resultaten mag Anderlecht vertrouwen koesteren. Niet alleen staat paars-wit momenteel aan de leiding, in de duels met de concurrenten sprokkelden ze de voorbije maanden ook de meeste punten. Achttien op 30 boekte het. Club Brugge veroverde één puntje minder.

Charleroi mag hopen, Essevee moet uitkijken
Opvallend is dat Charleroi een uitstekende zaak zou doen als de resultaten uit de voorbije competitie herhaald worden. De Carolo's behaalden veertien punten tegen de rest uit Play-Off 1. Als ze die puntenoogst opnieuw realiseren, zouden ze het seizoen afsluiten op plek drie. Voor Zulte Waregem ziet het er bekaaid uit. Met amper acht punten in de onderlinge duels zou het van plek drie naar plek vijf zakken.

Huidige puntentotaal bij de start van Play-Off 1:
1. Anderlecht - 31
2. Club Brugge - 30
3. Zulte Waregem - 27
4. Gent - 25
5. Oostende - 25
6. Charleroi - 25

Puntenoogst tegen de rest van Play-Off 1:
1. Anderlecht - 18
2. Club Brugge - 17
3. Charleroi - 14
4. Gent - 13
5. Oostende - 10
6. Zulte Waregem - 8

Virtuele eindstand:
1. Anderlecht - 49
2. Club Brugge - 47
3. Charleroi - 39
4. Gent - 38
5. Zulte Waregem - 35
6. Oostende - 35