Standard en KV Oostende sluiten reguliere competitie af met remise

Standard en KV Oostende sluiten reguliere competitie af met remise

12-03-2017 16:53

Standard Luik is er niet in geslaagd om de reguliere competitie met een zege af te sluiten. De Rouches pakten na een 0-2 achterstand nog wel een punt tegen KV Oostende: 2-2

Het seizoen van Standard is mislukt en uit protest bleven de tribunes van de Ultras Inferno en Publik Hysterik de eerste elf minuten leeg. Zij zagen dus niet hoe Corentin Fiore de lat raakte met een kopbal over Silvio Proto. Juist toen de supporters hun plaatsen innamen, kreeg Standard een tegenvaller te verwerken. Matthias Bossaerts zette KV Oostende op voorsprong: 0-1.

KVO bleef het beste van het spel houden, maar Standard kreeg de grootste kans. Mathieu Dossevi kon alleen op Silvio Proto af, maar de ervaren doelman had een uistekende redding in huis. Dezelfde Dossevi moest even later met een blessure van het veld af. Het maakte de zaken er niet gemakkelijker op.

Oostende maakte het nog eens lastiger voor Standard, want twee minuten ver in de tweede helft lag de 0-2 binnen. Na een voorzet van Franck Berrier ging het leer via verdediger Milos Kosanovic en Joseph Akpala over de lijn. Een reactie van de thuisploeg liet echter niet lang op zich wachten. Na zes matchen van droogte toonde Ishak Belfodil nog eens zijn klasse. De Algerijnse spits liet Proto kansloos met een keiharde knal in de winkelhaak.

Standard moest echter nog altijd de controle aan KV Oostende laten, maar de ploeg van Yves Vanderhaeghe liet na om de match vroegtijdig te beslissen. De gasten kregen vervolgens de deksel op de neus. Kevin Vandendriessche maakte hands na een pass van ploegmaat Sébastien Siani, waardoor de bal op de stip ging. Beldofil pakte het cadeautje uit: 2-2. Standard rook bloed en ging in blessuretijd nog bijna met de zege aan de haal. Jonathan Legear zag na een knappe actie zijn schot echter gestopt worden door Proto. Het bleef zodoende bij een remise. De Rouches moeten zich gaan motiveren voor Play-Off 2, terwijl de Kustboys als nummer vijf aan Play-Off 1 beginnen.