Het relaas van spannende D-Day: Zo ziet Play-Off 1 eruit

Het relaas van spannende D-Day: Zo ziet Play-Off 1 eruit

12-03-2017 16:50

Na een bijzonder spannende laatste speeldag in de Jupiler Pro League weet elke ploeg waaraan hij toe is. Waar het vooral om ging, waren die laatste plekjes in Play-Off 1. VoetbalPrimeur.be geeft u alvast een overzicht.

AA Gent moest absoluut zien te winnen van KV Mechelen om de Play-Offs te halen. Daar is het ook in geslaagd. Het won met maar liefst 3-0 van Malinwa en is daardoor zeker van een plekje bij de eerste zes. Het eindigt zelfs op de vierde plek in de stand. Van onzekerheid naar hoop dus. Want zelfs een titel (als ze durven dromen) zit er nog in voor de Buffalo's. Door de winst van Gent halen KV Mechelen en Genk het dus niet. Zij eindigen op plek zeven en acht.

Ook Charleroi mag zich opmaken voor Play-Off 1. De Carolo's klaarden de klus tegen Lokeren. Het pakte een gelijkspel, dat is genoeg om de zesde plek en dus Play-Off 1 te halen. Voor Genk zat er, ondanks een 0-4 winst, geen plekje bij de eerste zes in. Ook KV Oostende en Zulte Waregem zijn er nog bij. KVO speelde met 2-2 gelijk. Zulte Waregem kon dan weer winnen van Eupen (1-3).

De leider
Verder moest er nog beslist worden wie de reguliere competitie zou eindigen als leider. Dat werd verrassend niet Club Brugge. De landskampioen staat al een hele poos aan de leiding, maar door een gelijkspel tegen SInt-Truiden verliest het in extremis nog zijn plek. Anderlecht neemt de leiding over na knappe winst tegen Waasland-Beveren.

De stand: