Drama compleet voor Westerlo: club degradeert na pak slaag tegen Racing Genk

12-03-2017 16:26
1

Het doek is gevallen voor Westerlo. De Kemphanen spelen volgend seizoen in de Eerste Klasse B. De Kemphanen gingen op eigen veld met 0-4 onderuit tegen Racing Genk en tot overmaat van ramp won concurrent Royal Excel Moeskroen wel bij KV Kortrijk (0-2), waardoor de degradatie een feit was.

Van de vier kandidaten voor Play-Off 1 stond Racing Genk er met een achtste plaats het slechtste voor om 14u30. De Limburgers wisten dat het moest winnen van Westerlo om sowieso nog een kans te maken. Genk begon alvast voortvarend, want al na zeven minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Mbwana Samatta kopte een vrije trap van Alejandro Pozuelo overhoeks binnen: 0-1.

De situatie werd na 27 minuten nog zorgwekkender voor Westerlo. Thomas Buffel zorgde op gelukkige wijze voor een verdubbeling van de score. De Westelse kreeg de bal niet weg en zo kon Buffel de bal over de lijn duwen. De volgende klap volgde snel, want nauwelijks vijf minuten later kwam Royal Moeskroen op voorsprong bij KV Kortrijk. Westerlo was daarmee virtueel gedegradeerd naar de Eerste Klasse B.

Westerlo hoopte op een wonder, maar alles leek deze middag tegen te zitten voor de Kemphanen. Eerst kwam Moeskroen op een 0-2 voorsprong bij KV Kortrijk en ook in de eigen match verdween het geloof. Omar Colley kon na een uur geheel vrijstaand een hoekschop binnen koppen: 0-3. Het kon nog altijd erger, want Khaleem Hyland werd in de 65e minuut met rood van het veld gestuurd voor een ingreep op Jean-Paul Boëtius. Ruslan Malinovskyi mocht in blessuretijd nog voor het slotakkoord zorgen: 0-4. Het bleek voor Genk echter niet genoeg om alsnog in de top-6 te geraken.