Club Brugge verliest leidersplek en Europees ticket na late goal van Sint-Truiden

Club Brugge verliest leidersplek en Europees ticket na late goal van Sint-Truiden

12-03-2017 16:19

Club Brugge heefft zijn plek als leider in de stand verloren. In eigen huis raakte het niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Sint-Truiden. Door de winst van Anderlecht eindigt het de reguliere competitie zo als tweede.

Club Brugge moest zien te winnen om zeker te zijn van die leidersplek in Play-Off 1. De Bruggelingen namen het meeste initiatief in de wedstrijd, maar echt tot kansen kwam het niet. Sterker nog, het was STVV dat Ludovic Butelle meermaals kon bedreigen. Groot doelgevaar werd het echter niet.

Net voor rust kon STVV dan toch scoren. Het werd 0-1 na een discutabel doelpunt van Steven De Petter. De supporters schreeuwden om doellijntechnologie. De Bruggelingen gingen onder een luid fluitsignaal rusten.

Druk en gemoedsrust
Dat fluitsignaal (en waarschijnlijk ook een donderpreek van Michel Preud'homme) schudde Blauw-Zwart wakker. Een verpletterende druk na de pauze zorgde al snel voor twee goals. Het stond 2-1 na doelpunten van Hans Vanaken en Claudemir.

Na de twee goals leek Club Brugge zeker te zijn van de klus en kwam er wat gemoedsrust in de Brugse rangen. Dat zorgde ook voor minder concentratie. Tien minuten voor tijd werd dat door STVV afgestraft. Pieter Gerkens maakte er 2-2 van. Daardoor eindigt Club Brugge dus niet als leider, maar als de nummer twee aan de reguliere competitie. RSC Anderlecht heeft al een Europees ticket binnen.