D-Day in JPL: Anderlecht leider, Gent naar Play-Offs, Westerlo degradeert

12-03-2017 15:17

Op de laatste speeldagen van de Jupiler Pro League moet er nog gestreden worden om het behoud, de laatste plekjes in Play-Off 1 én wie begint als leider. VoetbalPrimeur.be brengt u een kort overzicht van de ruststanden.

Westerlo – Genk (0-2)
Genk moest absoluut winnen om Play-Off 1 te halen en lijkt daarin ook te slagen. Na amper vijf minuten stond het al 0-1 voor de Limburgers. De winst leek al een zekerheid toen Thomas Buffel er na 27 minuten 0-2 van maken.

Als Westerlo volgend jaar nog in Eerste Klasse A wil spelen, moet het dus hopen dat Moeskroen niet wint van KV Kortrijk. Of het moet nog punten pakken tegen Genk.

Gent – KV Mechelen (2-0)
Gent moet winnen als het Play-Off 1 wil bereiken. Voor KV Mechelen is een gelijkspel of winst genoeg voor een plekje bij de eerste zes. De eerste helft begon bijzonder spannend. Dat werd nog wat spannender toen Gent na een half uur voetballen op voorsprong kwam.

Jérémy Perbet werkte af en zorgde ervoor dat Gent kon beginnen dromen van een plekje bij de eerste zes. Die plek bij de eerste zes leek ook vast te staan nadat Yuya Kubo er 2-0 van maakte.

Lokeren – Charleroi (0-0)
Voor Charleroi was een nederlaag uit den boze. Een gelijkspel of winst zijn voldoende om Play-Off 1 te halen. De ploeg van Felice Mazzu ging dan ook niet te wild tekeer. Het zorgde ervoor dat de organisatie bleef staan en probeerde tegen te prikken. Voor doelpunten zorgde dat niet.

Anderlecht – Waasland Beveren (3-0)
Als Anderlecht als leider aan de Play-Offs wilde beginnen, moest het zien te winnen. Daarnaast mag ook Club Brugge niet winnen van STVV. De eerste taak doet Anderlecht alvast naar behoren. Bij rust staat het 1-0 voor de Brusselaars na een bijzonder vroeg doelpunt van Massimo Bruno.

De winst leek ook al verzekerd nadat Lukasz Teodorczyk zijn twintigste van het seizoen had gemaakt. Boeken toe bij de derde goal voor de rust. Het werd 3-0 door Kara Mbodji.

Club Brugge – Sint-Truiden (0-1)
Club Brugge begon niet al te best aan de partij tegen STVV. Het had wel overwicht, maar kwam amper tot kansen. Aan de andere kant waren die er wel. Tien minuten voor de rust stond het dan toch 0-1 na een doelpunt van Steven De Petter. Al werd dat wel stevig gecontesteerd.

KV Kortrijk – Moeskroen (0-1)
Moeskroen moest absoluut zien te winnen om het behoud te verzekeren. Moeskroen kon al bijna dromen van behoud. Na een half uur voetballen stond het op een 0-1 voorsprong na een doelpunt van Mohamed Trezeguet.