Straf verhaal: Boskamp sloeg raam kapot met zijn blote hand

Straf verhaal: "Boskamp sloeg raam kapot met zijn blote hand"

12-03-2017 11:45

Dat Johan Boskamp niet van een kleintje vervaard is weten we al een tijdje, over hem zijn heel wat sterke verhalen de vertellen. Ook Geert De Vlieger heeft er eentje klaar.

De ex-doelman van de Rode Duivels speelde in een ver verleden bij Beveren, waar Boskamp toen coach was. Boskamp hield kennelijk niet van nieuwsgierige fans. "Boskamp is geen geweldenaar, maar hij heeft ooit het raam van de kleedkamer uitgeklopt. Het was een bekermatch tussen. Beveren tegen Geel, toen een tweedeklasser. We stonden bij de rust achter en hij was razend", getuigt De Vlieger op Radio Nostalgie.

"Op de Freethiel kwam het raam van de kleedkamer vroeger uit naast een supporterscafé uit. Daar was wel geblindeerd glas, maar je zag daar schimmen door. Als de supporters wisten dat Boskamp ging brullen, stond ze aan het raam.Je zag soms een supporter die aan het raam stond te luisteren. Boskamp wilde die mensen laten schrikken en gaf een klap op het veld, maar dat venster ging helemaal diggelen. Die supporter schrok zich een ongeluk. Maar iedereen was zo geschrokken dat we een fantastiche tweede helft hebben gespeeld en ons geplaatst hebben voor de volgende ronde."