Van Damme haalt uit naar Standard-bestuur: Dat is nog steeds niet veranderd

Van Damme haalt uit naar Standard-bestuur: "Dat is nog steeds niet veranderd"

11-03-2017 17:52
1

Standard Luik lijkt helemaal de weg kwijt. De Rouches spelen opnieuw een belabberd seizoen en grijpen voor het tweede jaar op rij naast Play-Off 1. Dat doet pijn bij ex-kapitein Jelle Van Damme. Hij zag de wedstrijd tegen Excelsior Moeskroen en geloofde zijn ogen niet.

De 33-jarige verdediger maakt ondertussen het mooie weer bij LA Galaxy in de Amerikaanse competitie, maar met zijn ex-club gaat het van kwaad naar erger. "Als ik tegen Moeskroen op het veld had gestaan, zou ik gek geworden zijn. Er is een groot probleem qua mentaliteit. Wat nu gebeurt bij Standard, is echt jammer", vertelde Van Damme tegenover La Dernière Heure.

"Ik volg de resultaten nog altijd aandachtig. Natuurlijk was ik bijzonder ontgoocheld toen ik zag dat ze niet meer in aanmerking kwamen voor Play-Off 1. In theorie moet Standard altijd meedoen voor de prijzen, maar dat is nu al veel te lang niet meer het geval. De supporters zijn fantastisch en verdienen het dat de club elk jaar een hoofdrol vertolkt in het kampioenschap."

Stabiliteit
Toch lijkt Van Damme niet echt verrast door de slechte resultaten van de Rouches. "Toen ik bij Standard arriveerde, was ik verbaasd over de instabiliteit die binnen de club heerste. Spijtig genoeg is dat sinds mijn vertrek blijkbaar nog niet veranderd. Er moet een duidelijke lijn zijn die gevolg wordt en ook meerdere jaren wordt aangehouden. De club moet ook spelers rekruteren die de specifieke mentaliteit hebben om het shirt van Standard te dragen."