Bayern wint na moeizame start en loopt verder uit, Wolfsburg zorgt voor stunt

11-03-2017 17:30

Van de Duitse top drie heeft alleen Bayern München gewonnen. VfL Wolfsburg zorgde voor een stunt op bezoek bij RB Leipzig. Borussia Dortmund ging onderuit in Berlijn.

Bayern München - Eintracht Frankfurt 3-0
Een stunt leek in de maak, omdat Bayern erg slordig begon aan het thuisduel. Eintracht Frankfurt had het eerste half uur grote kansen. In de slotfase van de eerste helft was de koploper van de Bundesliga plots bij de les en ging het snel. Robert Lewandowski en Douglas Costa zorgden voor een 2-0 ruststand. Met zijn tweede, tien minuten na de theepauze, besliste Lewandowski het duel definitief.

RB Leipzig - VfL Wolfsburg 0-1.
Wolfsburg stuntte op bezoek bij nummer twee Leipzig. Mario Gomez maakte vroeg in de eerste helft het enige doepunt. Het geplaagde Wolfsburg heeft nu drie punten meer dan nummer zestien Hamburger SV, dat zondag in actie komt.

Hertha BSC - Borussia Dortmund 2-1
Borussia Dortmund, de nummer drie van de Bundesliga, verzuimde om het gat met Leipzig te verkleinen. BVB ging met 2-1 onderuit bij Hertha BSC, dat de top vier nu nadert. De marge tussen Dortmund en Leipzig blijft zes punten. Oud-Feyenoorder Salomon Kalou opende de score. Na rust maakte Pierre-Emerick Aubameyang gelijk, maar met een heerlijk vrije trap bezorgde Marvin Plattenhardt voor de Berlijnse zege.