Antwerp brengt dwingend voetbal, het zal sowieso scoren in Roeselare

"Antwerp brengt dwingend voetbal, het zal sowieso scoren in Roeselare"

11-03-2017 14:30
1

Zaterdagavond weten we het: promoveert Royal Antwerp FC of SV Roeselare naar de Eerste Klasse A? Na de 3-1-zege uit de heenmatch verwacht zowat iedereen dat Stamnummer Eén de klus zal klaren. Volgens Antwerp-watcher Gert Gysen zou dat enkel maar de logica zelve zijn.

"Antwerp heeft gewoon veruit de sterkste kern in Eerste Klasse B, met meer individuele kwaliteit dan Roeselare", windt de journalist er bij Het Nieuwsblad geen doekjes om. "Ik ben ervan overtuigd: als je een voetbalkenner een ideaal elftal laat samenstellen uit de ploegen van Roeselare en Antwerp, dan staan daar maximaal twee spelers van Roeselare in. De West-Vlamingen vormen uiteraard een sterk team, maar positie per positie heeft Antwerp meer kwaliteit."

Gevraagd naar de uitblinkers moet Gysen niet te lang peinzen. "Dan denk ik aan Tuur Dierckx, maar ook aan Johanna Omolo. Momenteel kent niemand die laatste, maar volgend seizoen is iedereen gek van hem", klinkt hij overtuigd. Omolo is een Keniaanse international die als controlerende middenvelder uit de voeten kan. 

Offensieve weelde
Gysen duidt één grote sterkte aan bij The Great Old: het aanvallende compartiment. "Antwerp zal zaterdag sowieso scoren. Sinds het aantreden van Wim De Decker als coach brengt het veel dwingender en aanvallender voetbal, ze zetten de tegenstander hoog vast. Onder De Decker speelde Antwerp 15 wedstrijden, waarin het slechts tweemaal niet scoorde... en in die twee doelpuntenloze wedstrijden hadden ze trouwens ook veel kansen."

Dat ziet hij ook in Roeselare gebeuren. "Gezien het aantal kansen dat ze vorige week al versierden in die nerveuze bedoening op de Bosuil, kan het niet anders of ze vinden ook op Schiervelde de netten. Bovendien moet Roeselare gezien de uitgangspositie risico’s nemen, en dan krijgt Antwerp nóg meer kansen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie