Tielemans: Het is toch normaal dat ik een echte papa wil zijn?

Tielemans: "Het is toch normaal dat ik een echte papa wil zijn?"

11-03-2017 07:14

Youri Tielemans speelt de laatste weken op een erg hoog niveau bij Anderlecht. Enkele dagen geleden werd hij nog eens een vader. Volgens Tielemans kan hij goed blijven presteren op en naast het veld. 

Deze week zat Tielemans in Cyprus voor de Europese wedstrijd tegen APOEL Nicosia. Skype bracht gelukkig een uitweg. "Ik wilde toch beelden zien van mijn meisje. Dat gaf mij ook steun om het volle pond te geven", aldus de negentienjarige middenvelder in Sportwereld.

Het leven van Tielemans gaat nu veranderen. "Het zal pas echt doordringen als ik weer thuis ben. Melina is pas geboren en ik heb haar nog amper gezien. Dat zal ik volgende week uitgebreid goedmaken: luiers verversen, ’s nachts opstaan... Het is toch normaal dat ik een echte papa wil zijn? Mijn vriendin neemt veel taken op zich, maar ik wil haar in alles bijstaan."

Ideale moment
"Ik was vorige zondag geschorst tegen Mechelen, het ideale moment voor de geboorte. Mijn dochtertje is zondagochtend om 4 uur ter wereld gekomen. Bij mij ging dat echt gepaard met diepe emoties, maar ik heb me sterk gehouden. (lacht) Ook voor mijn vriendin, die afzag door de weeën. De avond voordien heb ik de tussenstand van Anderlecht op Mechelen wel via internet gevolgd. Want in het hospitaal hadden ze helaas geen Telenet of Proximus."

Lees ook: Wild gerucht: 'Komende verjongingskuur leidt Barcelona naar Tielemans'