Sterkhouder Mechelen haalt uit: Onmenselijk hoe ze hem bij Standard behandelden

Sterkhouder Mechelen haalt uit: "Onmenselijk hoe ze hem bij Standard behandelden"

10-03-2017 16:57

Zondag kan KV Mechelen tegen rechtstreekse concurrent Gent zijn allereerste Play-Off 1-ticket ooit veroveren. Volgens Seth De Witte is dat volledig de verdienste van coach Yannick Ferrera. De verdediger begrijpt dan ook niet dat hij bij Standard moest opkrassen. "Onmenselijk wat ze bij daar deden."

"De keuze voor Ferrera bij Mechelen was alleszins de juiste. Hoe ze hem bij Standard hebben afgeschreven, vind ik onmenselijk. Toen hij overnam, stonden ze voorlaatste en uiteindelijk strandde hij op amper één punt van Play-off 1. Hij won dan nog de beker en plaatste zich voor Europa. Ik vraag me af wat ze nog meer van hem hadden verwacht", zegt De Witte in Het Nieuwsblad.

De verdediger van Malinwa is een fan van de aanpak van zijn coach. "Ik voelde meteen dat hij enorm ambitieus is. Vanaf de eerste minuut dat je op de club bent, moet je op-en-top bezig zijn met voetbal. En de eerste bal die je inspeelt op training, moet er pal op zijn. Hij zegt: We trainen maar van dan tot dan en dus verwacht ik honderd procent concentratie. Is dat niet het geval, krijgen we dat meteen te horen", aldus De Witte