Na Anderlecht en Ajax krijgt ook Manchester United Rostov er niet onder in Rusland

Na Anderlecht en Ajax krijgt ook Manchester United Rostov er niet onder in Rusland

09-03-2017 21:00

Na onder meer Anderlecht en Ajax heeft ook Manchester United niet weten te winnen bij FK Rostov. De ploeg van manager José Mourinho speelde in de achtste finale van de Europa League op een dramatisch veld met 1-1 gelijk tegen de Russen.

De start van Manchester United was nog bemoedigend. Met Marouane Fellaini in de basis kwamen de Engelsen in de 35e minuuut op voorsprong. Zlatan Ibrahimovic gaf de bal met buitenkant voet scherp voor, waarna Henrikh Mkhitaryan kon afronden.

Manchester United ging daardoor met een voorsprong rusten, maar in de tweede helft kwam Rostov al snel langszij. Aleksandr Bukharov nam een lange bal knap aan en schoot binnen. Meer schade liep United evenwel niet op, waardoor The Red Devils het karwei volgende week kunnen klaren op Old Trafford.

FC Kopenhagen - Ajax 2-1
Na amper dertig seconden kwam thuisploeg Kopenhagen al op voorsprong. Rasmus Falk strafte gezapig verdedigen van Ajax hard af.  De Nederlanders kwamen terug in de wedstrijd via toptalent Kasper Dolberg. Hij volleerde een voorzet van Davy Klaassen knap binnen. Ajax speelde een uitstekende tweede helft, maar liep toch nog tegen een tweede tegentreffer aan. Andreas Cornelius kopte de 2-1 tegen de touwen.