Antwerp waarschuwt eigen supporters: ''Het hele land kijkt immers toe!''

Antwerp waarschuwt eigen supporters: ''Het hele land kijkt immers toe!''

09-03-2017 11:50
1

KSV Roeselare en Royal Antwerp FC beslissen zaterdagavond wie er naar de Jupiler Pro League promoveert. Duizenden Antwerp-fans trekken naar Schiervelde om hun ploeg massaal te steunen na de 3-1 zege op de Bosuil. The Great Old waarschuwt de eigen fans wel.

De club hoopt dat alle supporters zich zaterdag van hun allerbeste kant laten zien. ''Zaterdag staan we voor een belangrijke wedstrijd op Schiervelde. We roepen onze fans op om deze wedstrijd te benaderen op dezelfde manier als onze Wembley-finale in 1993. Toen lieten we heel Europa kennis maken met onze geweldige achterban. Laten we dat opnieuw doen, nu we zo dicht bij de Belgische elite staan, en een voorbeeld stellen van wat het inhoudt om Antwerpfan te zijn! Het hele land kijkt immers toe!'', zo valt er te lezen op de officiële website.

Antwerp vraagt de fans om zich sportief te gedragen. Paar zaken worden daarom alvast meegegeven. ''Bengaals vuur en ander pyrotechnisch materiaal is absoluut uit den boze. Het gebruik hiervan door onze supporters kan tot gevolg hebben dat de wedstrijd wordt stilgelegd en Antwerp de wedstrijd verliest'', klinkt de waarschuwing.

Een 'pitch-invasion' wordt ook afgeraden. ''Noch voor Roeselare, noch voor Antwerp wordt een veldbestorming toegelaten. We willen onze supporters oproepen om zich hier in geen geval aan te wagen. Bij een veldbestorming van onze fans zal de FASc aansprakelijk worden gesteld, die op hun beurt de schade zullen verhalen op de ASC’s die schuldig zijn aan de veldbestorming. Hetzelfde geldt bij eender welke schade die aan het uitvak van Schiervelde wordt berokkend.''