'Essevee krijgt miljoenenbod van Engelse club, maar Meïté verkiest andere stap'

'Essevee krijgt miljoenenbod van Engelse club, maar Meïté verkiest andere stap'

09-03-2017 07:43

De kans is groot dat Soualiho Meïté volgend seizoen weer in de Ligue 1 speelt. Niet bij Lille OSC, maar wel bij de rijke topclub AS Monaco.

De middenvelder zou zo'n twaalf miljoen euro moeten kosten. Een som die AS Monaco volgens Het Nieuwsblad bereid is om te betalen. Opvallend genoeg speelde de middenvelder eerder al in Frankrijk, maar bij zijn ex-club Lille OSC kon hij niet doorbreken. Mogelijk staat hij volgend seizoen dus tegenover zijn ex-club.

Monaco is echter niet de enige ploeg die Meïté wil overnemen. Zo is men in Duitsland ook nog steeds geïnteresseerd in zijn diensten. Bayer Leverkusen toonde interesse, maar vond de vraagprijs te hoog. Borussia Mönchengladbach, de ploeg van ex-speler Thorgan Hazard, is wel nog een kandidaat.

Een Engelse transfer zit er niet aan te komen voor Meïté. Zulte Waregem ontving een bod van dertien miljoen euro van Hull City. Na overleg met zijn makelaar besloot Meïté echter om die stap niet te zetten. Als hij vertrekt bij Zulte Waregem wil hij meteen aan de slag bij een topclub en geen degradatiekandidaat. De volledige som zal Zulte Waregem niet krijgen. Zestig procent van het transferbedrag gaat nog naar Lille.