Aubameyang maakt hattrick en neemt Dortmund op sleeptouw tegen Benfica

08-03-2017 22:37

Borussia Dortmund heeft zich woensdag geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. In eigen huis werd Benfica met 4-0 geklopt. Na de 1-0 nederlaag in Portugal was dat ruim voldoende. Pierre-Emerick Aubameyang was niet voor het eerst de grote man.

Aubameyang liet het Signal Iduna Park al rap juichen. Binnen vijf minuten kopte de Dortmund-topscorer een hoekschop tegen de touwen. Een fijne opsteker voor de Gabonees, want in het eerste duel met Benfica was hij nog de schlemiel omdat hij een penalty miste.

Dortmund hield de eigen fans lang in spanning. De thuisploeg had een overwicht, maar het was vroeg in de tweede helft enorm schrikken toen Franco Cervi ineens voor het doel opdook. Marcel Schmelzer voorkwam echter een Portugees doelpunt.

Christian Pulisic maakte met een fraaie stift aan alle onzekerheid een einde. Bij Benfica was het verzet toen ook gebroken. Vlak na de 2-0 tekende Aubameyang voor zijn tweede van de avond. Daarmee was het duel binnen een uur gespeeld. Aubameyang maakte zijn hattrick in de slotfase compleet.