Club Brugge-speler zwaar teleurgesteld: Blijven was de verkeerde beslissing

Club Brugge-speler zwaar teleurgesteld: "Blijven was de verkeerde beslissing"

08-03-2017 07:15
4

Bij Club Brugge leek het eigen jeugdproduct Brandon Mechele een grote toekomst tegemoet te gaan. Het bleek echter van korte duur, want afgelopen seizoen speelde hij bijna niet. Nu is hij zelfs uitgeleend aan STVV. Hij denkt met weemoed terug aan twee jaar geleden.

Toen waren er namelijk verschillende buitenlandse clubs die hem graag wilden. Hij zei nee, in de hoop dat hij jaren kon blijven spelen bij Blauw-Zwart. "Mijn grootste spijt? Dat ik in de zomer van 2015 niet naar Celtic of Hamburg ben vertrokken. Ik heb die aanbiedingen geweigerd omdat ik eerst met Club het kampioenschap wilde winnen. Een halfjaar later zat ik op de bank … Achteraf gezien was mijn keuze om te blijven verkeerd", zo vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Voor Mechele leek het toen een heel logische beslissing. "Veel mensen zeggen: als de trein passeert, moet je zorgen dat je erop springt. Maar ik voelde mij toen niet klaar voor het buitenland – mijn familie gaf mij daar gelijk in. Voor mij was de stap té groot. Ik zag het niet zitten om alleen in een ander land te gaan wonen."

Mechele kon afgelopen seizoen wel de titel vieren, maar zelfs dat was niet bepaald een onvergetelijk moment. "Ik heb de titel meer als supporter beleefd dan als speler. Het voelt niet aan als mijn titel. Ik heb achttien van de veertig competitiewedstrijden gespeeld, waarvan de laatste twee die er niet meer toe deden. Dat is niet eens de helft! Het contrast met het seizoen daarvoor was te groot: toen zat ik aan bijna zestig matchen."