Anthuenis krijgt argwaan: Is er sprake van een Waals complot?

Anthuenis krijgt argwaan: "Is er sprake van een Waals complot?"

07-03-2017 16:38
2

De degradatiestrijd woedt nog steeds hevig in 1A, en dat is verrassend. Verwacht werd dat Moeskroen nu al uitgeschakeld zou zijn, maar door een stuntzege tegen Standard heeft het nu plots schitterende papieren. Aimé Anthuenis vertrouwt het zaakje niet.

Moeskroen won met 1-0 van Standard, een wedstrijd die Anthuenis bijzonder kritisch bekijkt. "Standard heeft wat mij betreft aan competitievervalsing gedaan. Ik vraag me af of er hier sprake is van een Waals complot. Standard bracht echt een snertprestatie op de mat. Keeper Gillet was de beste man op het veld en dat zegt genoeg", klinkt het in de onlineversie van De Zondag.

Toch wil Anthuenis ook aannemen dat Standard niet echt beter kan. "Standard houdt er al jaren een slechte transferpolitiek op na, met spelers die qua groepsgevoel niets waard zijn, er niet mee bezig zijn en ook eenvoudigweg niet beter kunnen. Een speler als Legear, om er maar eentje te noemen. Het had veel eerder 4-0 kunnen worden, dan 1-1."

Anthuenis verwacht toch nog een 'goede' afloop. "Moeskroen behoudt dankzij die 1-0 nog een kans op het behoud maar volgens mij zal het toch degraderen. Als Kortrijk, waar Moeskroen naartoe moet, het een beetje serieus oppakt, dan wint het. Maar Kortrijk presteert erg wisselvallig. Westerlo zal er zeker zelf ook nog alles aan moeten doen, thuis tegen Genk. Dat wordt niet gemakkelijk. Voetbal kan hard zijn, hopelijk voor Westerlo moeten ze niet te veel meer aan die match tegen Zulte Waregem terugdenken."