Keuzes van Jankovic kunnen op weinig bijval rekenen: Maakt zich belachelijk

Keuzes van Jankovic kunnen op weinig bijval rekenen: "Maakt zich belachelijk"

07-03-2017 10:15

Standard verloor afgelopen weekend van Moeskroen. Na de 1-0 nederlaag tegen Moeskroen strafte Aleksandar Jankovic zijn spelers door extra (vroege) trainingen in te lassen en de vrije dagen af te lassen. Bij analisten doet die zet de nodige wenkbrauwen fronsen. 

"Jankovic maakt zich belachelijk. Dit is mosterd na de maaltijd. Hij heeft zelf gefaald. Van de automatismen met vijf verdedigers die hij op oefenstage instudeerde, is al geen sprake meer. Met deze sanctie tekent hij zijn eigen doodvonnis. Spelers lachen met zo'n middeleeuwse maatregel. Het is bezigheidstherapie, er zijn alleen maar verliezers. Naar mijn mening kan Standard beter voor de zoveelste keer een nieuwe trainer zoeken. De club gaat steeds verder achteruit", stelt Aad de Mos in Het Belang van Limburg

Ook Johan Boskamp snapt de acties van Jankovic niet. "Ik vind het onzin. Als trainer moet je nu net rust uitstralen, terwijl deze sanctie me eerder een boodschap naar de buitenwereld lijkt. Nu doet hij afbreuk aan zijn spelers, die hij eigenlijk moet beschermen en die allicht niet expres slecht gespeeld hebben tegen Moeskroen. Normaal doe je dit een weekje in de voorbereiding. Je hoort Jankovic al weken steeds hetzelfde zeggen. Het gaat niet inhoudelijk over voetbal, maar enkel over mentaliteit."

Lees ook: Jankovic grijpt in, spelers van Standard gaan op strafkamp