Anderlecht heeft Belgen nodig, krant zet in op zeven landgenoten

Anderlecht heeft Belgen nodig, krant zet in op zeven landgenoten

07-03-2017 09:01
1

De kans is groot dat Leander Dendoncker en Youri Tielemans deze zomer Anderlecht verlaten. Dat betekent niet alleen dat paars-wit twee toppers moet vervangen, maar ook twee Belgen. Dinsdag pakte Het Nieuwsblad uit met een lijstje interessante opvolgers.

Wil een trainer in de Jupiler Pro League het wedstrijdblad helemaal vullen, moet hij minstens zes Belgen selecteren. Anderlecht dreigt zonder landgenoten te vallen. Volgens de krant zijn dit interessante opties:

Landry Dimata – KV Oostende
Bij Standard kwam hij niet aan spelen toe. Ontpopte zich dit seizoen volledig aan de kust. De aanvaller lijkt wel een vertrek naar het buitenland te verkiezen.

Clinton Mata – Sporting Charleroi
Ondanks dat Charleroi de laatste jaren heel wat talent verloor, kon het toch Mata behouden. De flankspeler lijkt wel net zoals Dimata voor een transfer naar het buitenland te staan.

Mats Rits – KV Mechelen
Werd ooit aangekondigd als het grootste talent van ons land. Kon niet doorbreken in Ajax. De middenvelder speelt dit seizoen bij KV Mechelen eindelijk de pannen van het dak, Ook AA Gent denkt naar verluidt aan hem.

Christian Kabasele – Watford
De jonge Rode Duivel komt in Engeland minder aan spelen toe dan hij hoopte. Stond in de winter al met één voet in Anderlecht, maar de deal met de ex-speler van KRC Genk sprong toen af.

Laurent Depoitre – Porto
Depoitre maakte AA Gent mee kampioen en toonde zich in de Champions League. Zijn transfer naar Porto was niet zijn beste stap in zijn loopbaan. De 28-jarige aanvaller lijkt alweer klaar om Portugal te verlaten.   .

Vadis Odjidja – Legia Warschau
Heeft een verleden in Anderlecht, maar kwam via Duitsland bij Club Brugge terecht. Ondertussen is Vadis 28 jaar en de draaischijf van Legia Warschau, waar hij geregeld een fraai doelpunt laat noteren.

Nicolas Lombaerts – Zenit Sint-Petersburg
Tijdens alle transferperiodes van de laatste jaren dook zijn naam op in het Astridpark. Dat is blijkbaar nu weer. Uit België is er nog altijd voldoende interesse voor de 31-jarige verdediger. Mogelijk ligt zijn toekomst wel bij KV Oostende.