Kanté wilde helemaal niet daarheen, maar ze boden meer geld

"Kanté wilde helemaal niet daarheen, maar ze boden meer geld"

06-03-2017 15:40

N'Golo Kanté wilde eigenlijk helemaal niet naar Leicester City verkassen. Dat onthult Alexandre Raineau, die met de stofzuiger samenspeelde bij Caen. Kanté verliet die club in de zomer van 2015 voor Leicester City.

De Franse controleur had een voorkeur voor een overstap naar Olympique Marseille, dat een bod uitbracht van 5,75 miljoen euro. The Foxes deden er een klein schepje bovenop en boden 6,5 miljoen euro. Daarmee schakelden zij Marseille uit in de transferstrijd. Afgelopen zomer nam Chelsea hem voor maar liefst 37 miljoen euro over van Leicester City, dat in een jaar dus 31,5 miljoen euro winst maakte op Kanté.

"Maar Kanté wilde eigenlijk helemaal niet naar Leicester, hij wilde naar Marseille", zegt Raineau in The Sun. "Marseille bood echter minder geld dan Leicester, dus Caen heeft 'nee' gezegd." Voordat Kanté vertrok was hij belangrijk bij Caen. "Hij droeg ons team. Zonder hem zouden we nooit gepromoveerd zijn naar de Ligue 1. Hij is fenomenaal. Als ik op trainingen tegen hem speelde, vond ik hem echt buitenaards."