Update: Zware schorsing, maar Waasland-Beveren gaat niet in beroep

Update: Zware schorsing, maar Waasland-Beveren gaat niet in beroep

08-03-2017 18:10
1

Voor Niels De Schutter zouden er wel eens enkele weken met rust kunnen aankomen. De verdediger annex middenvelder van Waasland-Beveren liep afgelopen weekend tegen een rode kaart aan in het duel met AA Gent (2-3-verlies). Het parket van de KBVB heeft nu twee speeldagen schorsing gevraagd.

Een kwartiertje, langer stond De Schutter niet op het veld tegen de Buffalo's. Toen bestrafte scheidsrechter Nicolas Laforge hem met een rode kaart na een vermeende trap op de enkel van Thomas Matton. Ondanks die uitsluiting maakte Waasland-Beveren het Gent nog knap lastig. Twee keer kwam de thuisploeg op voorsprong, maar uiteindelijk moest het toch het onderspit delven.

Nu dreigt Waasland-Beveren De Schutter dus twee speeldagen te moeten missen. Het prestigieuze uitduel bij RSC Anderlecht krijgt hij zo door de neus geboord. Voor de club zelf is dat echter niet zo'n probleem: Waasland-Beveren is al verzekerd van de redding. Als de laagvlieger iets van Play-Off 2 wil maken, zal het haar 28-jarige speler wel niet kunnen gebruiken op de eerste speeldag.

De club kan natuurlijk wel nog in beroep gaan bij de Geschillencommissie. Niet alleen De Schutter, maar ook Alessandro Cordaro kreeg overigens slecht nieuws maandag. De winger van Zulte Waregem moet evenzeer vrezen voor een schorsing van twee speeldagen, waardoor hij mogelijk de bekerfinale aan zijn neus ziet voorbijgaan.

Update 22.09: Waasland-Beveren gaat niet akkoord met het schorsingsvoorstel van het Bondsparket. Volgens de club deed De Schutter helemaal niets verkeerd. Dat was ook duidelijk op sociale media.

Update 08/03 18.10:  De Geschillencommissie heeft besloten om De Schutter toch twee speeldagen te schorsing. Hij krijgt daarbovenop een boete van zeshonderd euro. De verdediger verklaarde op de zitting dat hij de strafmaat wel bijzonder streng vond. De club besloot echter om niet in beroep te gaan.