Koopjesjagers opgelet: tien topspelers die niet aan de bak komen bij hun club

Koopjesjagers opgelet: tien topspelers die niet aan de bak komen bij hun club

06-03-2017 10:24

"Ik kan er maar elf opstellen", is een veelgehoord cliché onder trainers, wanneer ze hun gemaakte keuzes moeten verantwoorden. Vooral in de absolute top, waar luxeproblemen aan de orde van de dag zijn, moeten teleurgestelde wisselspelers het vaak doen met dit soort teksten. VoetbalPrimeur.be zet tien topselers op hun rijtje die bij hun club buiten de boot vallen.

1. James Rodriguez (Real Madrid)
De Colombiaan had na zijn fenomenale WK van 2014 de clubs voor het uitkiezen. Uiteindelijk was het Real Madrid dat de inmiddels 25-jarige spelmaker voor tachtig miljoen euro haalde. Ook in zijn derde seizoen is James echter geen vaste waarde bij De Koninklijke. Luka Modric, Toni Kroos, Isco, Mateo Kovacic en Casemiro zijn dan ook geduchte concurrenten.

2. Alvaro Morata (Real Madrid)
Ook voorin is het dringen geblazen bij Real Madrid. Morata werd afgelopen zomer teruggehaald van Juventus, maar heeft Karim Benzema nog niet uit de basis kunnen spelen. De 24-jarige Morata moet het vooral doen met invalbeurten, waarin hij wel regelmatig het doel weet te vinden.

3. Arda Turan (FC Barcelona)
Ook bij de grote rivaal uit Catalonië is een basisplek niet zomaar veroverd. Arda Turan kan hierover meepraten. De dertigjarige Turk kende al een valse start bij Barcelona, waar hij vanwege het beruchte transferverbod een half jaar niet mocht spelen. Sindsdien is Turan met name in de grote wedstrijden, maar ook zaterdag tegen Celta de Vigo, vaker bankzitter dan basisspeler.

4. John Terry (Chelsea)
De centrale verdediger maakte in 1998 al zijn debuut voor Chelsea, maar dit seizoen lijkt Terry na negentien jaar trouwe dienst af te zwaaien bij The Blues. Spelen doet het clubicoon niet vaak meer sinds de entree van manager Antonio Conte.

5. Aaron Ramsey (Arsenal)
Deze zomer maakte Ramsey als geblondeerde vedette van Wales grote indruk op het EK. Eenmaal terug bij The Gunners wil het een stuk minder vlotten. Ramsey miste de seizoensstart vanwege een blessure en is er sindsdien niet in geslaagd zijn basisplek te heroveren. Ook in de topper tegen Liverpool kwam Ramsey niet van de bank af.

6. Anthony Martial (Manchester United)
Dé topaankoop van Louis van Gaal. Diens opvolger José Mourinho ziet het echter een stuk minder zitten in de nog altijd pas 21-jarige Fransman. Martial mag dan wel tachtig miljoen euro hebben gekost, een onomstreden basiskracht bij The Red Devils zal hij voorlopig niet zijn.

7. Claudio Marchisio (Juventus)
De Italiaanse middenvelder, alweer negen seizoen actief voor De Oude Dame, raakte afgelopen zomer met Paul Pogba een belangrijke concurrent kwijt. Tot meer speelminuten leidde dit echter niet: Marchisio begon geblesseerd aan het seizoen en ziet nu meestal vanaf de bank hoe zijn afwezigheid wordt opgevangen door Sami Khedira, Miralem Pjanić en Paulo Dybala.

8. Renato Sanches (Bayern München)
Sanches beleefde ruim een half jaar geleden de mooiste voetbalzomer uit zijn carrière. De negentienjarige middenvelder won met Portugal het EK, werd verkozen tot grootste talent van het toernooi en versierde een transfer naar Zuid-Duitsland. Daar vervult Sanches tot nu toe een bijrol, mede door de moordende concurrentie op het Bayern-middenveld.

9. Grzegorz Krychowiak (Paris Saint-Germain)
De Pool kwam voor veertig miljoen euro met zijn trainer Unai Emery over van Sevilla. PSG begon echter moeizaam aan het nieuwe seizoen en Krychowiak raakte al snel zijn plek kwijt aan de definitief doorgebroken Adrien Rabiot. Tegen AS Nancy mocht de Poolse controleur weer eens meedoen, maar werd hij in de rust gewisseld.

10. Javier Pastore (Paris Saint-Germain)
Pastore loopt al iets langer rond in de Lichtstad, maar houdt in zijn zesde seizoen bij PSG regelmatig Krychowiak gezelschap. Rabiot, Blaise Matuidi, Angel di Maria, Marco Verratti en Julian Draxler krijgen op het middenveld meestal de voorkeur boven de 27-jarige Argentijn.