Update: De Bruyne en co. maken geen fout in strijd om tweede plaats

05-03-2017 19:24

Het bezoek van Everton aan White Hart Lane heeft Romelu Lukaku en Kevin Mirallas zondag geen punten opgeleverd. De Spurs-Belgen waren hun landgenoten, onder meer door twee treffers van Harry Kane, met 3-2 de baas.

De Engelse topspits van Tottenham was zondag opnieuw onnavolgbaar. Voor het eigen publiek opende hij de score met een kanonskogel en in de tweede helft was het opnieuw raak: 2-0. In 2017 maakte Kane al dertien doelpunten in twaalf competitiewedstrijden.

Het werd uiteindelijk een duel van de topspitsen, want ook Lukaku etaleerde zijn scorend vermogen. 'Big Rom' profiteerde van een slippertje van Jan Vertonghen en maakte zijn achttiende doelpunt van het seizoen, één minder dan Kane. Lukaku schreef met zijn goal ook geschiedenis in de clubhistorie van Everton. De tegentreffer mocht echter niet meer baten voor The Toffees, zeker niet nadat Dele Alli Tottenham in blessuretijd in veilige haven schoot. Enner Valencia maakte er nog wel 3-2 van namens Everton, waar Mirallas 25 minuten voor tijd binnen de lijnen kwam.

De ploeg van Lukaku en Mirallas blijft daardoor the best of the rest in de Premier League, op de zevende plek. Tottenham is de enige club in Engeland die koploper Chelsea nog enigszins kan bijbenen. Het gat is zeven punten, maar Chelsea heeft nog een duel in bonus.

Update 19u24: Manchester City zit Tottenham Hotspur echter op de hielen in de strijd om de tweede plek. De Citizens pakten de volle buit bij hekkensluiter Sunderland. Sergio Agüero en Leroy Sane waren de doelpuntenmakers. Kevin De Bruyne viel pas twaalf minuten voor tijd in bij de bezoekers en de fans waren daar zeer ontevreden over. City is Tottenham nu nog op één punt genaderd en heeft nog een wedstrijd tegoed.