Gratis vertrokken bij Club Brugge, nu sensatie in Nederland

Gratis vertrokken bij Club Brugge, nu sensatie in Nederland

05-03-2017 12:30

Anderhalf jaar geleden ging Dario Van Den Buijs weg bij Club Brugge, hij verlengde zijn contract niet en trok naar FC Eindhoven. Die stap terug bleek een godsgeschenk voor de nu 21-jarige middenvelder.

Bij Club Brugge had de zoon van assistent-trainer Stan Van Den Buijs niet meteen uitzicht op speelminuten. Hij nam een gedurfde beslissing en ging spelen bij FC Eindhoven, een tweedeklasser in Nederland. Twee seizoenen later blijkt dat een gouden zet te zijn geweest, want zijn ontwikkeling is duidelijk.

Van Den Buijs werd opgeleid als centrale verdediger, maar schuift bijzonder vaak in. Hij heeft ondertussen al acht doelpunten gemaakt, verder heeft hij ook nog elf assists op zijn naam staan. Hij neemt dan ook veel corners en vrijschoppen. In Nederland heeft hij nog een contract tot de zomer van 2018 bij Eindhoven, dat nu op de negende plaats staat. Slaat een Belgische club in de zomer toe voor Van Den Buijs?

Tegen Telstar voegde hij weer twee goals toe aan zijn totaal, al was dat niet zo impressionant. Het waren allebei strafschoppen.