Sunderland getuige van jubileum De Bruyne: geweldige statistieken

Sunderland getuige van jubileum De Bruyne: geweldige statistieken

05-03-2017 11:18
1

Voor Kevin De Bruyne wordt zondag 5 maart toch een beetje een speciale dag. De spelmaker van Manchester City zal namelijk voor de vijftigste keer aantreden in de Premier League in de kleuren van zijn huidige werkgever. In die periode heeft De Bruyne al heel wat verwezenlijkt.

De Rode Duivel arriveerde pas in de zomer van 2015 in Manchester, maar liet sindsdien een geweldige indruk na. In een mum van tijd groeide hij uit tot één van dé sterren uit de Engelse competitie. Zondagmiddag voetbalt City op het veld van Sunderland AFC. Als De Bruyne daar in actie komt (wat normaliter het geval is), mag hij vijftig kaarsjes uitblazen. 

De huidige status van het jeugdproduct van KRC Genk is niet zo verwonderlijk wanneer je een blik werpt op zijn statistieken. Momenteel schuurt 'KDB' tegen de grens van de 4000 speelminuten aan. In die tijdspanne was hij al goed voor elf doelpunten en achttien assists. In totaal leverde De Bruyne al 150 beslissende passes af en trapte hij 114 keer richting doel. Na zondag zullen die cijfers ongetwijfeld weer wat hoger liggen...