Weiler leest Deschacht de les: Hij had gewoon de fout moeten maken

Weiler leest Deschacht de les: "Hij had gewoon de fout moeten maken"

05-03-2017 11:04
5

RSC Anderlecht zag zaterdagavond een reeks van dertien wedstrijden zonder nederlaag afgebroken worden door KV Mechelen (3-2). Tien minuten voor affluiten leek een punt nochtans binnen handbereik. Toen ging Olivier Deschacht echter in de fout.

De routinier stond nog maar pas op het veld en week veel te nadrukkelijk voor de oprukkende Tim Matthys, waarna die laatste staalhard in de kruising besloot. Op Twitter waren de Anderlecht-fans al niet mals voor Deschacht. René Weiler sloot zich bij hen aan. "Deschacht had de kans om de fout te maken ver genoeg van doel, maar hij heeft niet gedaan wat hij moest doen. Daarna deinst hij terug omdat hij bang is voor de snelheid van Matthys", analyseert de Zwitser bij La Dernière Heure.

"Het is niet gemakkelijk om in te vallen in zo'n match, maar hij heeft de nodige ervaring om dat op te vangen", gaf Weiler nog mee. De trainer moest wel toegeven dat de fatale treffer ook een andere oorzaak had: "Het begint bij Acheampong, die veel te makkelijk de bal verliest." Paars-wit verloor uiteindelijk dus in het AFAS-stadion. Aangezien ook concurrent Club Brugge onderuit ging, blijven de Brusselaars wel (gedeeld) aan kop van de Jupiler Pro League.