Konijnenpoot van Anderlecht verliest onoverwinnelijk aura na 16 duels

Konijnenpoot van Anderlecht verliest onoverwinnelijk aura na 16 duels

05-03-2017 10:20
1

Of het een duidelijk verband heeft, valt moeilijk te zeggen, maar sinds Frank Boeckx in doel staat, gaat het RSC Anderlecht voor de wind. Met hem op het veld verloren de Brusselaars nog geen enkele pot. Dat was althans zo tot zaterdagavond, toen KV Mechelen die geweldige reeks doorbrak.

Vijftien wedstrijden stond Boeckx dit seizoen onder de lat bij paars-wit, en vijftien keer werd er niet verloren. Dertien van die duels vonden plaats in de Jupiler Pro League. Onder de vleugels van de doelman boekte Anderlecht van eind november tot begin maart tien overwinningen en drie draws, goed voor een 33 op 39. Daarmee rukte de Belgische recordkampioen op naar een gedeelde koppositie met Club Brugge.

In die dertien partijen hield Boeckx, die de weifelende Davy Roef mocht aflossen, zeven keer de nul. De bijdrage van Frank The Tank was dus zeker significant. Door de nederlaag in het AFAS-stadion zal de keeper ongetwijfeld even balen, zijn succesreeks is nu ten einde. Een drama was het puntenverlies echter niet: ook concurrent Club Brugge ging namelijk onderuit, op bezoek bij KRC Genk (2-1). Zo liet Anderlecht wel al voor de derde keer dit seizoen de kans liggen om aan de leiding te komen van de Jupiler Pro League.