UPDATE: 'Vuile Arabier' Saadi bedankt supporters voor hun steun

UPDATE: 'Vuile Arabier' Saadi bedankt supporters voor hun steun

05-03-2017 13:00
1

KV Kortrijk slikte zaterdagavond in de slotminuut nog de gelijkmaker van Charleroi. Spits Idriss Saadi had echter nog een veel betere reden om kwaad te zijn. Hij werd uitgescholden voor terrorist.

De thuissupporters hadden het kennelijk gemunt op de spits van Kortrijk, die wel antwoordde met een doelpunt. Dat heeft zijn frustratie echter niet doen verdwijnen. "Ik kreeg dingen naar mijn hoofd geslingerd die niet in een voetbalstadion horen. Welke? Vuile Arabier en vuile terrorist. Waar zijn we dan mee bezig? In deze context. Ik hoop dat ze de man in kwestie vinden. Ik heb hem goed gezien, er hangen camera’s in het stadion, de mensen rond hem weten wie het is. Hopelijk krijgt hij een stadionverbod", vertelt Saadi aan RTBF.

Saadi vindt dat de beledigende taal hard mag worden aangepakt. "Het is erg om zeggen, maar als hij nu nog gewoon 'vuile Arabier' had geroepen, had ik dat nog kunnen plaatsen. Maar terrorist? Een minderheid van de moslims plaatst ons in een slecht daglicht ja, maar we gaan toch niet veralgemenen. Dit kan ik niet zo laten."

Update 13u00: Saadi heeft op Twitter ondertussen veel steun gekregen, ook van Charleroi-supporters. Hij wil hen bedanken en benadrukt dat het hier maar om één persoon ging. Hij wil de supporters van Charleroi niet in een kwaad daglicht stellen.