Mirallas zet topschutters op scherp voor kraker: Ik vind Lukaku beter dan Kane

Mirallas zet topschutters op scherp voor kraker: "Ik vind Lukaku beter dan Kane"

04-03-2017 15:09

Na een matige periode is Everton FC opnieuw aan de beterhand, wat voorlopig resulteert in een zevende stek in de Premier League. De ambities reiken echter verder. De topaffiche tegen Tottenham Hotspur biedt de kans om weer een stap vooruit te zetten, weet ook Kevin Mirallas.

De Rode Duivel is op zijn hoede voor The Spurs. "Ja, Tottenham heeft heel goed gepresteerd vorige week. Ze zitten in een goede vorm voor het moment. Het is dus een grote test voor ons team. We spelen op verplaatsing, dat is al niet eenvoudig. Ik denk dat een gelijkspel wel een goed resultaat zou zijn, want daarna spelen we thuis tegen West Brom. Dan kunnen we opschuiven naar de top-vijf, top-zes", deelt hij mee op het Everton-kanaal.

Er zullen heel wat Belgen aan de aftrap van de kraker verschijnen. "Ja, ik heb er wel wat Belgische vrienden, zoals Jan Vertonghen en Toby Alderweireld. Dat zijn goede spelers voor Tottenham, uitstekende verdedigers. Dan heb je Mousa Dembélé, voor mij de beste controlerende middenvelder uit de Premier League, samen met die van Everton", lacht hij. "Ik hoop dat hij een mindere dag heeft tegen ons."

Kane goed, Lukaku beter
Een wedstrijd in de wedstrijd wordt de confrontatie tussen Harry Kane en Romelu Lukaku, beiden aan de leiding van de topschutterstand. "Ze zijn allebei in topvorm. Maar ik vind 'Rom' beter, hij is sterker en sneller", toont Mirallas zich de perfecte ploegmaat. "Het is waar dat Kane vorig jaar topschutter was van de Premier League, maar ik hoop dat 'Rom' die titel dit seizoen mag bijschrijven. Ik hoop dat hij er nog tien of vijftien kan bijprikken, want als hij zich tot topschutter kroont, eindigen wij waarschijnlijk in de top-vijf."