Witsel overklast ploegmaats: Ik geef toe: ik erger me soms op training

Witsel overklast ploegmaats: "Ik geef toe: ik erger me soms op training"

04-03-2017 12:37
2

Axel Witsel is er nu écht aan begonnen bij Tianjin Quanjian, het Chinese voetbalseizoen is onderweg. Zijn nieuwe club mag maar drie buitenlanders hebben en doet het dus vooral met Chinese spelers. Niet altijd even gemakkelijk, zo blijkt.

Tianjin Quanjian speelde afgelopen seizoen nog in de tweede afdeling. Heel wat spelers van toen zijn gebleven, aangevuld met topvedetten Witsel en Alexandre Pato. Het niveauverschil is momenteel groot. "Ik geef toe dat ik me soms erger op training en ik laat dat ook merken. Ik ben veeleisend voor mezelf en dus ook voor mijn ploegmaats. Maar ik probeer altijd positief te zijn, zodat de club beter wordt", zo vertelt Witsel in Fan.

Toch benadrukt Witsel dat de Chinese competitie geen speeltuin is. "Heb je de beelden van de Supercup gezien? De goal van die Chinees van Guangzhou was wereldtop. Hier zit heus wel kwaliteit, maar we moeten geduldig zijn. Volgens de coach (Fabio Cannavaro, red.) hebben de spelers al heel wat progressie gemaakt sinds ze hier zijn". Toch is er nog wat meer vooruitgang nodig, want Witsel verloor zijn eerste match met 2-0.