Witsel kent een slechte start van zijn Chinese avontuur

04-03-2017 10:20

Axel Witsel is zijn avontuur in China begonnen met een nederlaag. Zijn club Tianjin Quanjian ging met 2-0 onderuit op het veld van Guangzhou R&F.

Witsel speelde de volledige match, maar hij kon nog niet zijn stempel drukken in de eerste match van het seizoen. De Rode Duivel kwam al in de eerste helft op achterstand. Zhi Xiao opende na 29 minuten de score voor de thuisploeg. Na een vrije trap kon de Chinese aanvaller de bal van dichtbij in het doel verlengen.

De tweede helft bracht geen beterschap voor Witsel en zijn ploegmaats. Integendeel, Guangzhou R&F verdubbelde zelfs de score na een uur spelen. Ditmaal was de Braziliaan Renatinho de doelpuntenmaker van dienst. Zijn schot werd eerst nog goed gekeerd door de doelman, maar in de rebound was het wel raak. Tianjin kon niets meer terugdoen in het restant van de match, waardoor Witsel zich moest neerleggen bij een 2-0 nederlaag.