Clubspeler vecht het uit met eigen vriendin: Ze is zo fanatiek

Clubspeler vecht het uit met eigen vriendin: "Ze is zo fanatiek"

04-03-2017 08:38

Ten huize Engels wordt er niet alleen naar Belgisch voetbal, maar zeker ook naar Engels voetbal gekeken. Wat wil je ook, met een voetbalgekke vriendin met Engelse roots? Dat zorgde ook al voor enkele kleine ruzietjes.

Het is zaterdagavond in de Premier League Liverpool - Arsenal, maar dat is ook een beetje Evangalitsa Moens - Björn Engels. Het mag dan wel een koppel zijn, wanneer beide clubs tegen elkaar spelen is er even geen tijd voor liefde. "Buiten mijn overgrootvader -zowaar een fan van West Ham - kleurt mijn volledige familie rood", zegt Evangalitsa, geboren in Liverpool, maar op haar derde met haar ouders naar België verhuisd in Het Nieuwsblad.

"Ik was nog maar net geboren of ik had al een shirt van Liverpool. En elke nieuwe tenue die sindsdien uitkwam, heb ik ook. Bijna iedereen uit mijn familie heeft ook een tatoeage van Liverpool. Zo gek zijn ze", klinkt het. Daartegenover staat Engels, een grote fan van Arsenal.

Dat Evangalitsa (Litsa) voetbalgek is, weet Engels maar al te goed. "Litsa is wel fanatiek, vind ik. Zeker vroeger toen we ­samen voetbal keken bij mijn moeder thuis gingen we er zo hard in op dat we ons zo aan het opfokken waren dat we er zelfs bijna slaande ruzie van kregen. Tot mijn ma tussenkwam en zei: Nu is het goed geweest, ­kiekens", lacht hij.