Opmerkelijk: speler van Club Brugge stuurt bondscoach wandelen

Opmerkelijk: speler van Club Brugge stuurt bondscoach wandelen

03-03-2017 17:00

Geselecteerd worden voor je land is altijd een eer, maar het kan ook ongelegen komen. De situatie van Dion Cools is daar een goed voorbeeld van. Eigenlijk wil de U23 van Maleisië hem heel graag inlijven, maar Cools houdt de boot af.

Cools maakt dit seizoen furore bij Club Brugge, zeker op de positie van linksachter. Zijn succes is ook in Azië bekend, maar bondscoach Frank Bernhardt vertelt dat de beloftenselectie van Maleisië hem maar weinig zegt. 

"Er is ons verteld over een speler die in België speelt, we hebben hem gecontacteerd maar het is moeilijk om hem te laten spelen voor onze U23. Hij denkt alleen maar aan het nationale team", zo vertelt Bernhardt bij Harian Metro.

Meespelen bij de beloften van Maleisië zou geen gevolgen hebben voor een eventuele toekomst bij de Rode Duivels, enkel de A-caps tellen. Bernhardt zou Cools willen selecteren voor de Zuid-Oost-Aziatische Spelen. Dat tornooi is echter niet bepaald prestigieus te noemen en valt bovendien in augustus. Dan is het nieuwe seizoen al terug begonnen.