Conté laat zich uit over toekomst van Batshuayi bij Chelsea: Leven in het heden

Conté laat zich uit over toekomst van Batshuayi bij Chelsea: "Leven in het heden"

03-03-2017 16:12

Als het van Antonio Conte afhangt, blijft Michy Batshuayi bij Chelsea. De spits komt momenteel niet aan spelen toe, maar de Italiaanse coach wil hem absoluut nog niet opgeven. Al volgt er wel een evaluatie.

"Batshuayi heeft een toekomst bij Chelsea, maar ik herhaal dat het heden belangrijker is", zei Conte vanmiddag op zijn persconferentie. "Leven in het heden, presteren in het heden. Op het einde van het seizoen zullen we elke speler individueel evalueren", aldus de Italianse coach.

Veel speelkansen kreeg de spits echter nog niet. Hij moet zich tegenover Conté bewijzen. "Michy werkt hard. En dat moet hij blijven doen. Als hij me toont dat hij verdient om in de basis te staan, dan doe ik dat ook. Indien niet blijft alles zoals het nu is", besluit de coach.

Tot dusver kwam de spits nog maar 93 minuten in actie in de competitie, een basisplaats kreeg hij nog niet. Batshuayi raakte dan ook nog niet verder dan die één assist en één doelpunt. In de bekercompetities kreeg de Rode Duivel meer kansen. Zo mocht hij in de League Cup al 224 minuten spelen, goed voor twee doelpunten. In de FA Cup was Batshuayi zelfs goed voor drie doelpunten en twee assists op 180 minuten. Toch zou Chelsea eraan denken om hem te verkopen.