Antwerp-icoon verklaart succes De Decker: Hij heeft hen naast de ploeg gezet

Antwerp-icoon verklaart succes De Decker: "Hij heeft hen naast de ploeg gezet"

03-03-2017 10:30

Cisse Severyns maakte pas 1992 tot 1997 het mooie weer bij Antwerp, met 69 doelpunten bezorgde hij de Bosuil heel wat mooie momenten. Nu kan Antwerp eindelijk terug de stap naar de hoogste afdeling zetten. Severyns weet dat Wim De Decker een grote rol heeft gespeeld.

Severyns vindt dat de trainer schitterend werk heeft geleverd. "Eerlijk, ik had dat niet meer verwacht. Zeker niet na wat er begin dit seizoen allemaal gebeurd is. Toegegeven, Wim De Decker heeft op korte tijd schitterend werk geleverd. Ik weet dat het altijd als de verdienste van de trainer wordt beschouwd als die voor de ommekeer kan zorgen, maar in dit geval heeft De Decker echt wel iets neergezet. Omdat hij afgelopen seizoen nog als speler in diezelfde kern rondliep, heeft hij de groep na alle commotie snel op één lijn gekregen", zo vertelt hij in Het Laatste Nieuws. 

Het feit dat hij al veel spelers kende is een groot voordeel. "Nadat ik als speler mijn carrière afsloot bij KVK Westmalle ben ik daar sinds vorig seizoen trainer. De vriendschap met je voormalige ploegmaats is er dan al, maar als trainer moet je toch proberen om op een 'kameraadschappelijke' manier boven de groep te staan. De Decker is daarin geslaagd, ook omdat hij het aandurfde om ervaren rotten als Biset, Colpaert en Camus naast de ploeg te zetten."

Ondanks de favorietenrol voor Antwerp heeft Severyns nog heel wat voorbehoud. "De buit is zeker nog niet binnen. De kansen zijn volgens mij 50/50. Voor Antwerp zal het er vooral op aankomen om - zeker na de extase van afgelopen weekend - Roeselare niet te onderschatten."