Witsel ziet nog twee Rode Duivels naar China trekken: Zou me niet verbazen

Witsel ziet nog twee Rode Duivels naar China trekken: "Zou me niet verbazen"

03-03-2017 07:30
2

Axel Witsel gaat zaterdagochtend Belgische tijd zijn eerste échte match spelen voor Tianjin Quanjian. Witsel is één van de grote vedetten bij de Chinese club, die ook nog Alexandre Pato onder contract heeft. Witsel hoopt dat er binnenkort nog een Belgische topper bijkomt.

Witsel trekt niet naar China om zich te begraven, al weet hij niet meteen of hij op korte termijn prijzen gaat pakken. "Ik heb voor drie jaar getekend en ik ga ervan uit dat ik mijn contract uitdoe. Dit seizoen is een overgangsjaar, maar deze zomer komt er minstens een sterke spits bij en ook volgend seizoen komen er nieuwe spelers. De bedoeling is vanaf volgend seizoen voor de prijzen mee te doen", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Witsel hoopt om binnenkort nog een paar landgenoten te verwelkomen. "Het zou goed zijn als er nog een Belg naar China komt. Het zou me niet verbazen als een of twee Rode Duivels in de nabije toekomst tekenen. En ik kan me voorstellen dat ze me om raad komen vragen. Ik zal hen zeggen dat ze moeten kijken waar ze in China zullen ­wonen. Een stad die niet top is, moet je vermijden. Maar in heel wat steden kan je wel een normaal leven leiden."

Natuurlijk zit Witsel ook voor het geld in China, maar dat neemt niet weg dat hij er een leven wil starten. "Ik zou niet zonder mijn familie kunnen leven en wil hier met mijn gezin iets opbouwen. Nadat mijn vrouw is bevallen, verhuist ze met de kinderen naar hier. Het verschil met Sint-Petersburg is dat de afstand met België groter is geworden. Toen ik twee, drie dagen vrij had bij Zenit kon ik nog op en af naar België. Nu is dat niet meer mogelijk."