'Slecht nieuws voor Stekelenburg: Everton aast op Premier League-uitblinker'

'Slecht nieuws voor Stekelenburg: Everton aast op Premier League-uitblinker'

02-03-2017 14:22

Everton-manager Ronald Koeman wil komende zomer een nieuwe doelman naar Goodison Park halen. Jordan Pickford, goalie van Sunderland, staat hoog op het verlanglijstje van de Nederlander. Voor Maarten Stekelenburg zien de perspectieven er slecht bij de club van Kevin Mirallas en Romelu Lukaku. 

De 22-jarige Pickford maakt deze jaargang indruk bij Premier League-hekkensluiter Sunderland. Eerder werd hij al gelinkt aan onder meer Manchester City en Tottenham Hotspur. The Liverpool Echo weet dat ook Koeman en Steve Walsh, director of football bij Everton, bewonderaars zijn van de sluitpost. Pickford werd in oktober voor de eerste keer geselecteerd voor de nationale ploeg van Engeland. 

Afgelopen januari zou Everton ook al een poging hebben gewaagd om een extra doelman naar de club te halen. Toen werd Kasper Schmeichel (Leicester City) genoemd. In de zomer werd Stekelenburg, een oude bekende van Koeman, naar Liverpool gehaald, maar de Nederlander is zijn basisplaats enige tijd geleden kwijtgeraakt aan Joel Robles.

De 33-jarige Stekelenburg stond zestien keer onder de lat bij The Toffees. Hij ligt vast tot de zomer van 2019. Het belooft al met al een drukke transferzomer te worden voor Koeman. Ook Wayne Rooney wordt nadrukkelijk gelinkt aan de huidige nummer zeven van de Premier League. 

Lees ook: Frustratie bij miljardenclub: "Met Lukaku valt te praten, met Everton niet"