Van Damme vereerd door aanvoerdersband: Ik hou van deze club

Van Damme vereerd door aanvoerdersband: "Ik hou van deze club"

02-03-2017 09:50

Jelle Van Damme is de nieuwe aanvoerder van Los Angeles Galaxy. Onze landgenoot droeg de aanvoerdersband vorig seizoen al een paar keer, maar na het afscheid van vedette Robbie Keane is hij het nu definitief. Hij reageert heel tevreden op de eer die hij krijgt toegewezen.

"Dit betekent heel veel voor mij. Het is een eer. Ik ben trots om iemand als Robbie Keane te mogen opvolgen en aanvoerder van dit team te zijn", klinkt het in een filmpje op de website van LA Galaxy. "Als aanvoerder wil ik op en naast het veld ten dienste staan van mijn ploegmaats. Ik wil iedereen beschermen en zelf beter presteren. LA Galaxy is mijn club."

De liefde voor zijn Amerikaans ploeg is groot. "Ik ben heel eerlijk als ik zeg dat ik enorm van deze club houd. Vanaf de eerste minuut voelde ik me welkom. Dit is familie voor mij en ik denk dat het andersom net zo goed geldt. De armband zal me alleen maar meer stimuleren. Je krijgt er als speler een boost van, ook al praat ik niet graag over mezelf. Ik ben een ploegspeler. Mijn grootste droom is om met deze club de Amerikaanse titel te pakken, dat is al veel te lang geleden."