Krachtpatser Ryan: Zo'n lichaam krijg je niet door in de zetel te zitten

Krachtpatser Ryan: "Zo'n lichaam krijg je niet door in de zetel te zitten"

01-03-2017 14:54
1

Voor KRC Genk staat zaterdagavond een cruciaal duel op de agenda. De komst van Club Brugge biedt de ultieme kans om nog aanspraak te kunnen maken op Play-Off I. Voor doelman Mathew Ryan staat het treffen natuurlijk nog wat extra met rood omcirkeld.

De Australiër brak in België immers door bij Club, waar hij zich ontpopte tot de beste doelman van de competitie. Nu kijkt hij zijn ex-club dus in de ogen. Als keeperstrainer van de Bruggelingen kent Jan Van Steenberghe zijn oud-poulain door en door. "Hij is niet van de grootsten, maar door hard te werken aan zijn explosiviteit kan hij dat compenseren. Geloof me: zo'n lichaam krijg je niet door in de zetel te zitten", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Perfectionist
"De man met wie ik werkte, was een perfectionist. In het begin zelfs té gefocust. Naast voetbal was er amper tijd voor wat anders, hij stond ermee op en ging ermee slapen. Je moest die jongen bijna dwingen om zich ook eens te ontspannen, om bepaalde situaties te relativeren. Mathew was haast nooit tevreden over een match", herinnert de oud-doelman zich.

"Wat we hem ook moesten leren, was doseren, omgaan met twee wedstrijden per week. Dat was het ook het seizoen van onze lange Europese campagne, die jongen was in de play-offs compleet leeg op het einde. Iedereen, maar hij zeker", doet Van Steenberghe uit de doeken.