RB Leipzig krijgt slecht nieuws uit Oostenrijk: 'Gaan onze licentie niet afgeven'

RB Leipzig krijgt slecht nieuws uit Oostenrijk: 'Gaan onze licentie niet afgeven'

01-03-2017 08:15

De vraag welke 'Red Bull-club' volgend seizoen in de Champions League speelt, houdt de gemoederen nog altijd bezig. Salzburg heeft alvast een duidelijk statement afgegeven.

De Oostenrijkers zijn niet van plan om voorrang te verlenen aan zusterclub Leipzig. "Wij gaan onze licentie niet aan hen geven. Volgens mij is dat ook helemaal niet mogelijk", zegt Stephan Reiter, algemeen directeur van Red Bull Salzburg, tegen het Duitse Sport1. "Als wij kampioen worden, ga ik ervan uit dat wij volgend seizoen in de voorronde van de Champions League uitkomen."

Red Bull Salzburg en RB Leipzig hebben dezelfde eigenaar en dat stuit op weerstand bij de UEFA. De voetbalbond vreest voor competitievervalsing als twee clubs met dezelfde geldschieter in één toernooi uitkomen. In juni neemt de UEFA officieel een standpunt in. Wanneer er wordt gekozen voor één 'Red Bull-club', lijkt Leipzig naast deelname aan de Champions League te grijpen.

De hoogst genoteerde club geniet immers hoogstwaarschijnlijk de voorkeur. De Oost-Duitsers staan momenteel tweede in de Bundesliga, terwijl Salzburg aan kop gaat in de Oostenrijkse competitie.

Lees ook: Update: Leipzig heeft reactie klaar op 'CL-uitsluiting' door Red Bull-succes