'Chelsea wil Batshuayi komende zomer al lozen'

'Chelsea wil Batshuayi komende zomer al lozen'

01-03-2017 08:00

Afgelopen zomer legde Chelsea 40 miljoen euro neer om Michy Batshuayi los te weken bij Marseille. Het troefde daarmee onder meer West Ham United af. De start was veelbelovend, met een assist en goal in zijn eerste twee invalbeurten. Maar ondertussen komt hij nog amper van de bank. HIj mag volgende zomer dan ook weg.

Als het van Mirror afhangt, zal onze landgenoot maar een jaar hebben rondgelopen op Stamford Bridge. Chelsea is bereid hem amper een jaar na zijn komst van de hand te doen. Tot dusver kwam de spits nog maar 93 minuten in actie in de competitie, een basisplaats kreeg hij nog niet. Batshuayi raakte dan ook nog niet verder dan die één assist en één doelpunt.

In de bekercompetities kreeg de voormalige Standard-speler meer kansen. Zo mocht hij in de League Cup al 224 minuten spelen, goed voor twee doelpunten. In de FA Cup was Batshuayi zelfs goed voor drie doelpunten en twee assists op 180 minuten. Het was echter niet genoeg om Antonio Conte te overtuigen. Zelfs bij afwezigheid van Diego Costa bleef hij in de Premier League aan de bank gekluisterd.

Chelsea hoopt komende zomer om Costa te houden, al geniet die Chinese interesse. Maar zelfs als de Spanjaard blijft, willen The Blues een andere spits. Andrea Belotti (Torino) en Fernando Llorente (Swansea) zijn in beeld.