'Engelse topclubs mengen zich in strijd om Onyekuru'

'Engelse topclubs mengen zich in strijd om Onyekuru'

01-03-2017 07:15
1

Henry Onyekuru is dit seizoen één van de sterkhouders van Eupen. De spits heeft met twaalf competitietreffers een groot aandeel in het behoud van de ploeg uit de Oostkantons. Afgelopen winter wilde hij al vertrekken naar Celtic, maar komende zomer zijn er nog grotere ploegen in de running.

Celtic deed in de wintrermercato een bod van meer dan één miljoen euro, maar zag dat geweigerd worden. Tot onvrede van Onyekuru trouwens, die een week van de radar verdween. De spits keerde echter terug en maakte nog enkele belangrijke goals. Zo pakte hij afgelopen weekend nog uit met een fantastische knal vanop 25 meter, waarmee hij zijn ploeg naar de zege stuwde.

Dat is ook de topclubs uit de Premier League niet ontgaan. Volgens The Mirror zouden Arsenal, West Ham en Chelsea de concurrentie aangaan met Celtic voor de handtekening van de Nigeriaanse aanvaller. De 19-jarige Onyekuru is aan zijn tweede seizoen bezig aan de Kehrweg. Naast zijn twaalf doelpunten in de Jupiler Pro League gaf hij ook zes assists. In de beker trof hij twee keer raak.